Bryggeriets framväxt

Bryggverk av yttersta kvalitet tillverkas i Europa samt i USA och Kanada, inget att orda om. Efter att ha granskat med lupp och pratat med många av de erkända tillverkarna fastnade jag för ett antal tillverkare i USA och Kanada; "over there". Färden gick till stillahavskusten och tycke skapades för en tillverkare i Oregon, Portland Kettle Works

I början av 2018 gjordes beställning av bryggverk men även jästankar och lagringstankar i erforderlig mängd för att kunna svalka våra torra strupar. Ett återbesök i mars 2018 för att gå igenom utrustningslistan samt specifikation av de elektriska komponenter som behövde utföras så att man skulle kunna koppla utrustningen till ett hederligt svenskt eluttag. Dessutom passade vi på att brygga öl tillsammans på deras bar/showroom Labrewatory. Saker började hända, jippi!

Stort tack till Thad, Evan, Gabe och inte minst Joe och Patrick på PKW för att vi sydde ihop affären. Lika stort tack till Drew och övriga i baren på Labrewatory och då inte minst brygg-mästarna Tyler och Jeb för alla tips i ölbryggarkonsten. Guld.

Önskan var att bryggeriet skulle ligga i Kungsbacka kommun så ölet kunde fortsätta bryggas med det förstklassiga vatten som sjön Lygnern bjuder på. Dessutom var anknytningen till Säröbanan fortsatt viktig för bryggeriets identitet och det lämnar oss med ett väldigt snävt fönster vad gäller bryggeriets placering. Vi fick söka länge men fann slutligen två små, med betoning små, lokaler i Billdal just där Säröbanan på sin tid tagit en lov inåt land och dessutom hade en station som hette Heden. Två lokaler blev snart en och sen var det bara att börja anpassa den tomma lokalen till bryggeri. 

Efter sommaren när hösten började knacka på dörrenså kom två fullastade containrar med båt från USA. Med god hjälp av ett tungt garde från Malevik och ovärderlig hjälp från Cliff på Hagema så fick vi lossat och ställt in alla komponenter i lokalen. Tack även Andreas och Birgitta på Infranordic för ovärderlig hjälp med transporterna från Portland.

Den lilla lokalen blev om möjligt ändå mindre när tomrummet skulle dela plats med allt rostfritt. Men vilken underbar syn att äntligen få se bryggeriet ta sin form.

"It takes two to tango", härligt att kunna slänga in dessa klyschor men det ligger ju en sanning i det. Utöver ovan nämnda personer och företag har jag fått stöd och hjälp av mångfalt fler längs vägen. Andreas och Håkan på Högsbo El. Olle på B & O Rör och Värmeservice. Darryn, Jonas och Mikael på Kyleffekt. Daniel och Claes på Baker & Nash som säkert kommer slå ihjäl mig för denna urusla hemsidan haha... (de har inget med den att göra som ni förstår) 

Tack alla övriga som jag missat men jag glömmer aldrig en hjälpande hand. Passa på och njut för tacktalen kommer plockas bort så småningom när jag lärt mig utveckla hemsidan och fyller den med annan krafs. 

Vänner; Välkomna in i Säröbanans värld!

© Copyright sarobanan.com